Cocalarii cu motociclete

Imi spun of-ul abia acum, desi problema care ma deranjeaza a aparut inca de când vremea a devenit calduroasa. Este vorba despre motocicletele care s-au inmultit foarte mult in Bacau. Nu ar fi nimic rau de zis, in general, despre motociclisti.

Se stie ca sunt mai rebeli, ca le place sa simta puterea bruta a motorului si zgomotul lui, ca le place spiritul de aventura, ca sunt altfel decât multi alti oameni conformisti. Iar cei mai multi dintre ei se comporta ca atare, pleaca in tabere de motociclisti, pleaca in tururi prin tara, gonesc pe autostrazi, cu pletele in vânt, ceea ce poate multi dintre noi ar dori sa faca.

Insa exista si o categorie aparte a lor, un fel de cocalari cu motociclete, care nu au nimic in comun cu acest spirit de libertate si care nu fac altceva decât sa tureze cât mai mult motoarele, cu zgomot cât mai mult, si sa faca ture dus-intors prin oras, mai ales prin centru, de iti piere cheful de plimbarea linistita la care râvnesti uneori.

Oameni dintr-astia nu vor decât sa fie vazuti si, eventual, sa le sara pe saua motocicletei toate fetele pe care ei cred ca le vrajesc daca isi pârtâie motoarele prin oras. Asa ca ori ar iesi in oras cu lanturi groase de aur la gât, cu ghiuluri, in slapi si maieuri cu gaurele, ca orice cocalar de prestigiu, ori darâma linistea doar ca sa se considere grozavi, cam tot aia este.

Iar parada lor se incheie foarte târziu in noapte, când se pot auzi prin cele mai indeparate cartiere duduitul moroarelor, la ore când, teoretic, nu ar mai avea voie sa faca zgomot. Dar cine sa aiba grija si de acest aspect in Bacaul parasit de autoritati?

Simona Tamanca