Cofetaria educatiei tehnocrate

Cam în asta s-a transformat invațământul sub mâna Guvernului Tehnocrat ,din păcate.

1.Am debutat pe 12 septembrie.De când eram până la clanța ușii,școala incepea pe 15 septembrie…Terminam pe 15 iunie.Aveam o linie,trasată din tată în fiu.Era inceputul unei noi etape in viața elevilor,a părinților,a profesorilor și invățătorilor.STIAM ,frumos și oarecum normal ,că pe 15 septembrie,tatăl meu,invățătorul meu drag ,îmi umfla roțile la bicicletă și mă însoțea la scoală….Am început pe 12.Nu ,,ne-am mai socializat”.

2.Tot pe 12 septembrie am aflat că intr-o lună e concurs.Concurs de directori.SUPER TARE !Era și timpul-să apară Metodologia.Însă un concurs în perioada 12 septembrie-15 decembrie ,e ca și cum oricare dintre voi ati pune lanțuri de zapadă la sanie,și v-ati mira de ce nu merge sania nici măcar la vale.Sau sa faci o pizza cu sarmale.DE CE? Pentru că : nu oferă egalitate de șanse tuturor candidaților.

Profesorii care își doresc participarea la concurs,nu mai pot obține certificarea în management educațional până în februarie.

Participă doar cei care il au în acest moment.

Cei care nu mai sunt directori,ori își iau concediu fără plată pentru a se pregăti,ori concediu medical (total necolegial !).

Mai există a treia categorie a celor care vor susține acest examen,cei care își fac norma și o ,,tâșnesc” după ore la învățat.MENCS nu a luat în calcul faptul că pe 16 decembrie 2016 vor trimite acasă,SOMERI,destul de mulți din actualii suplinitori calificați pe normele directorilor care nu se înscriu la concurs,nu iau concursul sau nu au ,,expert”în management.50-500-5000,Dumnezeu știe câți vor fi în această situație la nivel de țară.ÎNSĂ ESTE INUMAN să lași somer în decembrie 2016 chiar și o singură persoană.Vorbim de cadre didactice,oameni ca mine și ca tine.Cu familie,cu rate,cu întreținere,gaz,telefon,curent.Pentru moftul de a face un concurs ,,pe repede înainte”??De ce nu în vacanța de vară?Ca până la 1 septembrie să știm toți unde ne e locul?
3.S-a promis o platforma de vot activă în vederea reducerii numărului de comisii de la 30 la 9,începând cu 12 septembrie.La adresa http://edu.ro/dezbatere-publica…..nu avem nimicutza-nimicutza.Nimic legat de subiect De ce?De chi-chi-bam-bus….

4.PNL-ul propune majorarea normei didactice cu 2 ore.,,Sa ne creasca salariile”…..La 9 cadre didactice,dacă le dai 2 ore în plus,le dai un coleg afară din cancelarie.Simplu.9X2=18=1 normă didactică.Un coleg.O colegă.O mamă.Completă aiurită varianta.Unui debutant cu 1200 ron(caz fericit!)nu îi crești salariul cu nimic.El va face 20 de ore în aceeași salar.Același lucru perfect valabil și pentru un profesor cu gradul I și gradatie de merit.20 în loc de 18.
Dar oamenii pe care îi pierdem din sistem,ce facem cu ei în condițiile în care ACUM nu avem suficienți profesori…

5.Masă caldă în școli…PE BUNE?AȚI BLOCAT Programul ,,Școală după școală”pentru că nu erau săli de mese pentru catering,și acum ,,băgăm” masă caldă????Imi închipui cum soția mea,profesor pentru învățământ primar va sta cu șorțul de gât,o scufie în cap,cu polonicul în mână în fața unei oale mari,aburindeși în loc să spună ,,Și acum,să repetăm ce-am învățat”,va spune (cu zâmebtul pe buze) ,,Altul la rând,altul la rând,altul la rând”….Funny,nu?

6.Am bănci în școală CU SUPORT DE CĂLIMARĂ,din anii 1970-1980.Nu pot achizitiona obiecte de inventar conform Ordinului Tra-La-La…Până când să apelăm la mila părinților pentru modernizări reale în școli,stimați tehnocrați?

7.Nu mai scriu punctul 7.Mi s-a făcut poftă de o prăjitură.Mă duc la cofetărie.Normală,nu tehnocrată.

Antonie Iustin