Conflict la Slobozia de Sus

Acum locuiesc în Focşani, însă sunt născută în satul Slobozia de Sus, comuna Stănişeşti. De ceva timp, mai precis de vreo 4-5 ani, la casa părintească se întâmplă lucruri care nu nimic în comun cu civilizaţia şi buna înţelegere dintre vecini. M-a sunat sora mea, Maria Roman, care a rămas în casă, că, pe 27 noiembrie a.c., a fost supusă unui tratament agresiv, foarte agresiv, din partea unui vecin, care a cumpărat o casă lângă noi, de la cel care o cumpărase de la tatăl meu. Pentru acces, cu mulţi ani în urmă, tatăl meu, Enacache Negru, a cedat din proprietatea lui o fâşie de pământ pentru a se amenaja o cărare de trecere. Acest cetăţean s-a apucat să dărâme gardul care proteja grajdul nostru, pe motiv că nu mai are loc suficient de trecere, a adus un buldozer, cu învoire de la primar (aşa a justificat intervenţia) şi a lărgit acea cărare, în detrimentul gospodăriei noastre, pe motiv că nu are loc să transporte materialele în vederea construirii unei fântâni. Este fals, deoarece el deja transportase tuburile acolo. Tot atunci a stricat şi gardul din faţă, iar la protestele surorii mele, a ripostat cu parul. Este o femeie singură, fără apărare, de care profită acest individ. Am sesizat primăria din localitate, l-am sunat pe domnul primar, care cunoaşte foarte bine starea de lucruri iniţială, deoarece mama lui este din sat. Mi-a promis că se va duce la faţa locului, însă nu a făcut-o nici după a doua intervenţie, motivând mereu că este ocupat, ba, la ultima convorbire mi-a recomandat să merg în primărie şi să iau un angajat cu mine la Slobozia de Sus, de parcă eu sunt manager public.
Am sesizat şi Poliţia din Stănişeşti, era cred ora 16.00, însă m-a amenţat că dacă nu e adevărat mă amendează pe mine. Până la urmă s-au deplasat acolo, însă nu au rezolvat nimic, ba, de faţă cu ei, individul a ameninţat-o din nou pe sora mea, fără ca poliţiştii să ia vreo măsură.
Vă cer ajutorul, deoarece nu am altă posibilitate de a face cunoscută această gravă situaţie, pericolul în care se află sora mea, proprietatea moştenită de la părinţi, cât şi dezinteresul oficialităţilor locale faţă de problemele oamenilor. Eu răspund pentru toate afirmaţiile făcute.
Ileana Ignat