Copii lasati nesupravegheati, la “Scoala dupa scoala”

Inainte de a face o sesizare oficiala, vreau sa trag un semnal de alarma vizavi de cum se face “Scoala dupa scoala” in mai multe unitati scolare din Bacau, confirmat de mai multi prieteni si cunostinte.

Dincolo de lejeritatea orelor, pe care o inteleg si e fireasca tocmai pentru a nu-i suprasolicita pe copii (care practic stau la scoala opt ore pe zi), am constatat cu stupoare ca in unele clase copiii sunt lasati in grija unor colegi mai mari sau chiar nesupravegheati jumatate de ora – o ora, timp in care invatatoarele isi rezolva probleme personale – fac cumparaturi sau pleaca sa-si achite facturi!

Nici nu ma mai pot gândi in asemenea situatii la banii pe care ii dam noi lunar pentru programul “Scoala dupa scoala”, ci sunt extrem de ingrijorata de siguranta copiilor, unii de clasa pregatitoare.

Mi se pare revoltatoare asemenea lipsa de responsabilitate si indiferenta din partea unor cadre didactice. Am semnalat aceste probleme la momentul respectiv si am primit asigurari ca nu se vor repeta. Aud insa ca si la alte scoli se intâmpla si de aceea v-am scris, in ideea de a atrage atentia Inspectoratului Scolar si de a se lua masuri.

Corina Gora