Cum e sa stai in frig pe banii tai

Ghinionul ma urmareste an de an si in aceasta perioada din an intru inevitabil in depresie din cauza frigului pe care trebuie sa-l indur in casa. Locuiesc intr-un bloc cu sapte scari de pe strada Castanilor din Bacau, supranumit “blocul papa bani”.

Nu dispun de bani ca sa-mi montez o centrala de apartament, dar fac tot posibilul sa fiu la zi cu plata intretinerii si a fondului de reparatii. Am asteptat, ca multi alti vecini, sa se incalzeasca caloriferele zilele acestea, cu atât mai mult cu cât societatea de termoficare anunta in presa ca este pregatita sa furnizeze caldura.

Zilele trecute am auzit caloriferele bolborosind, semn ca erau puse in functiune instalatiile, insa, bucuria mea nu a durat mult. Abordez problema furnizarii caldurii cu seful de scara, cu presedintele asociatiei de proprietari, aflu ca au fost pornite instalatiile, dar au si crapat niste tevi. Mi se spune ca nu voi avea caldura in casa prea curând pentru ca s-au spart (iar) niste tevi pe la subsolul blocului si nu se gasesc meseriasi sa le schimbe.

Cica din cele sapte scari ar fi probleme la trei dintre ele: F, E si D. Ar trebui schimbate vreo 26 de metri liniari de teava, dar ba ar fi ba n-ar fi bani, iar meseriasii sunt pe cale de disparitie. Cica materialele ar costa vreo 4.000 de lei, iar manopera este si asta destul de scumpa, iar instalatorii nu prea mai vor sa dea factura la lucrari.

Pai eu cu ce sunt vinovat?!? Sunt la zi cu fondul de reparatii si cu intretinerea si stau in frig pe banii mei. Daca ce spune presedintele este adevarat, ori li s-a urât cu binele meseriasilor si nu mai vor bani pe foamea asta, ori exista dezinteres in asociatia de proprietari si cei de acolo invoca lipsa banilor. Fratilor, vine iarna!!! Treziti-va! O sa faceti turturi in casa daca nu va implicati si nu scoateti banii din buzunar ca sa se repare teava!

Adrian G.