Cosași pe post de vopsitori de autoturisme

Sunt președintele Asociației de proprietari „Trandafirilor”, din Bacău, a locatarilor blocului de locuințe din fața Bisericii „Sf. Ion”. Sunt nevoit, în această calitate, să semnalez atât nemulțumirea membrilor asociației care au în proprietate automobile, dar și a celor care parchează ocazional mașinile în fața blocului.

Nemulțumirea noastră vine din modul în care o echipă de cosași de la Primărie și-a făcut treaba în zona noastră: au cosit iarba, dar au și „vopsit” cu spor toate mașinile din parcare, pentru că nu au folosit paravanele de protecție din dotare.

Când au venit cosașii, Asociația de proprietari nu a fost anunțată. Noi, cei de la asociație, cunoaștem situația din zonă și putem arăta dacă sunt perimetre unde nu ar trebui să intre cosașii, pentru că sunt protejate. Așa, am auzit doar zgomotul utilajelor de cosit și am știut imediat despre ce e vorba. Dar, până am ieșit noi să vedem ce lucrare fac cosașii, ei deja executaseră o astfel de lucrare pe aliniamentul de lângă stradă, chiar unde sunt parcate automobilele, fără nici un fel de protecție. Noroc că iarba nu era atât de mare și de suculentă, dar tot au fost murdărite automobilele cu iarba care sare din cositori.

Am găsit șeful echipei de cosași și i-am arătat situația. Mi-a arătat prelatele de protecție, care însă nu au fost folosite. Măcar să fi anunțat că vor cosi acolo, iar oamenii să-și fi luat mașinile. I-am cerut, însă, ca oamenii lui să nu se apuce să șteargă mașinile, pentru că le puteau zgâria și scandalul ar fi fost mai mare.

E prima oară când văd efectuată o asemenea lucrare fără perdele de protecție.
Cred că celor care execută astfel de lucrări trebuie să li se pună serios în vedere să protejeze bunurile aflate în preajma spațiilor verzi cosite. Pentru că echipele de lucrători am văzut că sunt dotate cu paravane de protecție.

Alexandru Adam