Crescatorii de animale

Bacaul vorbeste CUSTILocuiesc pe strada Florilor din Bacau va supun atentiei o situatie care deranjeaza mai multi vecini. In spatele blocului, la parter, un vecin a adunat trei custi care adapostesc câini sau pisici maidaneze. Pe timp de vara, mirosul de fecale este insuportabil, iar in perioada de imperechere a animalelor nu dormim cu noptile.

La toate acestea se adauga mirosul resturilor de mâncare si invadarea spatiilor comune. Intr-o zi, putin a lipsit sa ma trezesc in casa cu o pisica care se urcase intr-un copac, urmând sa sara pe pervazul ferestrei mele. Ideea este ca astfel de animale nu trebuie sa traiasca la bloc! Sa le strânga si sa le duca undeva la tara si sa aiba grija de ele acolo, nu sa stam noi cu frica-n sân ca ne pot ataca.

La un bloc vecin, un alt locatar a amenajat spatiu pentru câini si pisici la subsolul blocului. M-am si speriat intr-o zi de un câine care a tisnit pe neasteptate in fata mea, iesind de la subsolul blocului. Ma gândesc si la siguranta copiilor care vin la locul de joaca, ca pot fi incoltiti când le este lumea mai draga! Chiar nu exista leac si legi pentru oamenii acestia care cresc animale fara sa le pese de semenii lor?!?

Ileana Strunga