Cultură în Bacău?

Era odată ca în poveşti bustul lui Alexandru Piru în faţă primăriei Mărgineni, dar acum nu au mai rămas decât zoaia de la vreme în locul bustului, cică nu ar fi avut aprobare de la ministerul „inculturii”, de la vreun papagal habarnist de pe acolo care să semneze şi el o fiţuică peste care să se aştearnă praful.

La nivelul culturii, Bacăul este zero absolut, mai avem ceva monumente dar sunt lăsate în paragină, nepăsarea autorităţilor locale e maximă, nu fac nimic pentru promovare, nu au vrut nici măcar să cumpere conacul din comuna Ştefan cel Mare.

Dacă era să dea unei firme de casă să pună nişte panseluţe la câteva sute de lei bucata prin nu ştiu ce pârloagă din oraş, să vedeţi ce repede găseau banii. Casa de Cultură din oraş a ajuns o bodegă unde îşi fac veacul tot felul de mațe fripte pe la restaurantele respective, la etaj era o fabrică de diplome, nişte agenţii de turism şi cam atât, la asta se reduce cultura în oraş, ceva festivaluri de manele cu mici şi bere, în rest nimic, plătim degeaba atâţia inutili prin consilii şi primarii, nu ştiu nici pe ce lume trăiesc.

Marcel I.