Cum am devenit propriul meu medic !!!

Doresc să vă fac cunoscută o problemă de sănătate, pe care am descoperit-o personal, printr-o experiență proprie. De multe ori mă întrebam de ce mi se usucă gura în timpul nopții, dar nu întotdeauna care ar putea fi cauza? Am întrebat pe mai mulți cunoscuți, chiar și doi medici. Am primit răspuns la întrebarea mea, dar nu am fost mulțumit. Unii oameni mi-au spus: de la fumat… dar eu nu fumez, nu beau alcool. Alții mi-au spus… că așa-i când înaintezi în vârstă, dar nici cu acest răspuns nu am fost mulțumit. Un medic, care are și cabinet particular, specialitatea Interne, mi-a sugerat să vin la cabinet la o consultație și să fac o serie de analize de laborator pentru a descoperi cauza…, dar nu am crezut nici în acest răspuns.

Am început să-mi fac propria mea experiență, dat fiind faptul că, în unele nopți, mi se usucă gura foarte tare, atât de mult încât mi se prindea și limba de cerul gurii iar în alte nopți nu aveam nici o problemă. Alți oameni mi-au zis că trebuie să țin un vas cu apă în camera unde dorm pentru a fi aerul umed…. dar nici un rezultat. Atunci am fost foarte atent la tot ce consum și m-am gândit eu că numai aici poate fi cauza… și așa a și fost. Am observat că în zilele în care mâncam fructe (piersici, caise, nectarine etc), mi se usca gura foarte tare. Dacă 2-3 zile nu mâncam fructe uscăciunea gurii înceta.

De aici am tras următoarea concluzie: fructele, mai ales cele din export, dar și cele autohtone, sunt date cu soluție de sulf, unele sunt chiar scufundate, pentru a rezista mai mult și mai bine în timpul transportului sau în depozit, durând zile și chiar săptămâni până ajung la cumpărător. Oricât am spăla aceste fructe, soluția de sulf nu poate fi îndepărtată, rămâne ca o peliculă pe fructe. Consumul acestor  fructe tratate cu sulf dăunează sănătății, așa cum a mai fost relatat,  într-un articol din ziar, și de o doamnă inginer de la Direcția Agricolă Bacău. Prin urmare, am ajuns la concluzia că această uscăciune a gurii mi se datorează în exclusivitate din cauza cosumului de fructe tratate cu sulf. L-am descoperit prin propria mea experință și vreau să o împărtășesc și celorlați cititori.

Ioan Adumitresei