Degeaba a amenajat primăria spaţiile verzi dintre blocuri, degeaba au fost montate bănci, pavele şi gazon, că mizeria domneşte încă în multe zone din oraş.

Pe strada Martir Cloşca, la parterul blocului nr. 4, sub un balcon, zici că a răsturnat cineva ghena de gunoi. Nu se face aşa ceva, mai ales că la doi paşi se află tomberoanele. Mereu mi-am zis că prin puterea exemplului putem schimba ceva în bine, iar viitorul nostru va arăta cu totul altfel.

Haideţi să mai facem şi noi câte ceva pentru oraşul acesta, să nu aşteptăm numai de la primărie şi să arătăm cu degetul spre alţii, când putem să ne implicăm activ în dezvoltarea oraşului. Situaţia prezentată este un simplu exemplu, însă, sunt convins că fiecare are în cartierul lui câte o situaţie asemănătoare.

Ne place să ascundem mizeria sub preş, în loc să punem mâna pe o mătură şi să scarificăm un sac menajer ca să facem curat chiar sub nasul nostru. Eu am început să fac lucrul acesta la mine în cartier. La un moment dat, m-au confundat vecinii cu un angajat de la salubritate şi le-am recomandat să mi se alăture la făcut curăţenie, în loc să judece pe la colţuri acţiunile mele de voluntariat. Trebuie să mişcăm lumea prin puterea exemplului!

Victor Badea