Cum este posibil ca Scoala nr. 10 sa nu aiba asistent medical?

Sunt mama unui copil care invata la Scoala nr. 10 din Bacau si este suspect de scarlatina. Va scriu despre experienta mea nefericita, in ideea in care se autosesizeaza Directia de Sanatate Publica sau chiar autoritatile locale.

Vineri dimineata m-am trezit ca ma suna copilul la serviciu sa-mi spuna ca profesorii l-au trimis acasa, fiind suspect de scarlatina. Auzisem printre parinti ca ar fi epidemie de scarlatina in scoala, insa, baiatul meu nu prezenta simptomele acestei boli. Câteva secunde am amutit la telefon, nestiind ce sa fac si ce sa-i raspund copilului.

M-am invoit de la serviciu si in drum spre casa am sunat diriginta. Profesoara mi-a raspuns cu nonsalanta ca nu aveau ce altceva sa faca, pentru ca in scoala nu exista o asistenta medicala. Si am intrebat la rândul meu cum de nu are asistent medical o scoala atât de bine cotata “ca renume”, cum este Scoala nr. 10, de altfel o unitate de invatamânt cu pretentii.

Profesoara mi-a bâlbâit un raspuns si mi-a spus sa ma duc cu baiatul la medicul de familie. Stie toata lumea ca scarlatina este contagioasa, insa, m-am dus la medicul de familie in regim de urgenta. N-am intrat imediat pentru ca era puzderie de bolnavi care isi asteptau rândul, printre care si copii. Am asteptat minute bune si am incercat sa-mi tin copilul cât mai departe de ceilalti bolnavi.

Am intrat intr-un final la medicul de familie, dupa ce doctorita a vazut copiii mici, de teama sa nu ia si acestia boala. Nu stiu cum se simt celelalte persoane care au fost in preajma copilului meu, insa, daca au contactat boala, acest lucru se datoreaza numai sistemului bolnav in care traim cu totii. Si revin la intrebarea care ma macina: Cum de nu are Scoala nr. 10 un asistent medical? Vorbim totusi de epidemie.

Cine face triajul elevilor?

Dana Oprea