Negustori ambulanti in instante?

Mi-a fost dat sa vad zilele trecute cum in instantele din Bacau sunt primiti tot felul de negustori ambulanti care, culmea, au acces sa mearga si la etaj unde din câte stiu sunt birourile judecatorilor si unde cred ca nici avocatii nu au voie sa urce.

Mi s-a parut ciudat sa vad o doamna cu un ditamai carutul cu lenjerie de pat (cred ca avea vreo 10 seturi in el), intrând nestingherita in cladirea noua a Tribunalului.

Adica judecatorii si angajatii din instante nu au bani sa-si cumpere din magazine cearsafuri si asteapta chilipiruri ca sa mai economiseasca câtiva lei?

Mi se pare penibil, desi stiu ca in toate institutiile publice se intâmpla asa. Dar credeam ca in instante sunt reguli mai stricte.

Pe mine, cel putin, care am un dosar la Tribunal de câtiva ani, ma controleaza mereu jandarmul de la usa. Dar tigancile cu ciorapi si bijuterii sunt lasate sa intre in Judecatorie si sa blocheze arhiva unde oamenii vin sa vada un dosar sau sa ceara o informatie.

Ma intreb, cei din conducerea instantei nu vad pe camerele video ce se intâmpla in acea incapere? Macar sa le spuna angajatelor sa fie mai discrete, sa-i duca pe negustori in alta incapere unde nu se lucreaza cu publicul. Ca nu avem noi nevoie sa vedem ce ciorapi au de vânzare!

E de bun simt, nu de alta!

Maria Botos