Dati jos gardul!

BACAUL VORBESTE

Intr-o vreme in care in toate comunitatile civilizate se pune mare pret pe accesul la spatiu verde, Bacaul mai da o dovada ca are conducatori pe care nu ii interseaza câtusi de putin acest aspect.

Dupa ce intr-un capat al strazii 9 Mai a fost distrusa putina verdeata in favoarea unei parcari, ceva mai incolo, la Biserica Sfântul Neculai, preotii de acolo sau altcineva rau intentionat s-a gândit sa ingradeasca mica bucata de spatiu verde doar pentru el si sa o interzica celorlalti cetateni.

Te uiti consternat cum muncitorii ridica un gard mult prea trainic in jurul celor câtiva metri patrati, in care se afla inclusiv un sit arheologic al orasului, si il ascund astfel de restul lumii.

E o vreme a renuntarii la garduri, spatiile verzi din zonele publice sunt accesibile pretutindeni in Europa acestui veac XXI, dar se pare ca la noi inca bântuie fantomele Evului Mediu.

De altfel, daca privim in ansamblu, problema gardului din centrul Bacaului oglindeste perfect rapacitatea unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, care râvnesc bolnavicios la cele lumesti, contrar spiritului ce ar trebui sa ii indrume in a insufla dragostea de semeni si de Dumnezeu.

Asa cum i-am auzit pe foarte multi din jurul meu spunând, am sa spun si eu: ceea ce fac acum oamenii astia cu gardul se cheama nesimtire. Asa ceva nu se face! Lasati spatiul verde in pace!

De ce vreti sa ni-l furati si pe asta?

Dati jos gardul!

Florentin Neghina