Curatenie de toamna printre hârburi

Dintre toate relele care s-au intâmplat prin urbea noastra, si nu au fost putine, as vrea sa notific o masura, zic eu, laudabila, aceea de a se face curat printre hârburile de masini abandonate de unii bacauani peste tot locul.

Initiativa, chiar daca se desfasoara intr-un ritm destul de lent, cred totusi ca este una foarte buna. De aceea, am speranta ca ea nu se va opri aici. Mai ales ca va veni iarna cu ninsori poate mai mari decât in anii trecuti si lamele buldozerelor sigur nu vor putea sa curete strazile cum trebuie, tocmai din cauza masinilor parasite pe strazi de proprietari.

Or, daca ele vor disparea, macar autoritatile nu mai au nicio scuza când vor fi surprinse de ninsori si n-o sa mai sustina iar ca nu au cum sa curete carosabilul de troiene. In orice caz, as vrea totusi sa se mearga cu ridicatul rablelor prin toate cartierele Bacaului, nu doar prin centru sau pe aleile consilierilor locali sau judeteni.

Poate ajung si pe la noi, pe strada Nordului, unde, in dreptul blocului 17, scara B, „troneaza” de foarte mult timp o Dacia visinie care, judecând dupa starea masinii, cred ca ar trebui sa fie dusa acolo unde, de fapt, ii este locul, adica direct la depozitul de fier vechi.

Sunt multi care s-ar bucura nespus daca le-ar fi dat voie proprietarii sa le salte de acolo.

George Stavris