De 10 ani fara rezolvare

In urma cu 10 ani am solicitat prin intermediul adresei 27631/2006 facute Primariei Bacau , rezolvarea a trei probleme existente in zona Podului de la Narcisa.
1. Amenajarea unei parcari sub podul de la Narcisa
2. Amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferata in dreptul scolii Domnita Maria
3. Asfaltarea zonei pietonale de linga pod. (rezolvata abia in 2016 inainte de alegeri)

1. In zona podului sunt si acum parcari neamenajate balastate de pe care zilnic se ridica nori de praf ca la tara mai ales de sub acest pod unde nu ploua niciodata iar nisipul si praful este permanet. Nu se poate tine nimic curat in toata zona. Pt a inlatura aceste probleme am solitat ca:
-Sub podulul de la Narcisa sa fie turnat asfalt bitum sau orice material care ar inchide si stopeaza ridicarea si transportarea nisipului de vant si imprastierea lui in toata zona.

– Amenajarea intregii zone de linga pod cuprinsa intre scoala Domnita Maria si Biserica Sf Dumiru ca parcare ecologica prin montarea de pavele.

Aceasta zona este tot balastata ca inainte de revolutie, amenajarea ei ar schimba estetic aspectul zonei si indirect s-ar inlatura sursa de praf si nisip de aici .

2. Dupa cum stiti calea ferata cere mereu victime umane mai ales in aceasta zona deoarece pasajul de sub pod este un esec, cauza principala fiind de proiectare constructiva.
Situatia este tragica si similara cu a unui documentar de pe Animal Planet cand in cadrul unui circuit natural marea majoritate a ierbivorelor din zona savanei trebuie sa traverseze un rau in care crocodilii asteapta ca aceste animale sa le cada si sa fie sfasiate de ei in cursul traversarii. Cam asa sunt cei ce traverseaza acum calea ferata doar ca in cazul nostru trenurile ii omoara iar victime cad tineri, femei ,copii.

Toate mamele ce isi transporta copii mici in carucior trebuie sa traverseze calea ferata ridicad acest carucior in maini si transportandu-l apoi impreuna cu copilul aflat in el peste cale ferata. Un calvar pt o femeie datorita greutatatii acestuia dar si a obstacolele existente (sinele de cale ferata) si terasamentului din piatra instabil.
Revenind am solicitat inca de acum 10 ani sa fie realizata aici o trecere simpla la nivel cu calea ferata pt pietoni cu o latime de 2 metri, prevazuta cu doua indicatoare de avertizare acustice si luminoase . CFR-ul a modernizat mai multe bariere si ar fi putut ca echipamentele vechi de acolo sa fie folosite in acest scop iar pt trecere trebuiesc montate placi din cauciuc folosite si pe sosele acolo unde acestea intalnesc cai ferate.

Solutia tehnica simpla si eficienta de realizare este prezentata in link-ul de mai jos.
http://www.strail.de/uploads/tx_agndownloads/2011_02_InnoSTRAIL_Seiten_rum.pdf

Primaria trebuie sa se implice serios si nu doar formal in rezolvarea acestor probleme ce vizeaza viata cetatenilor. Nu putem sta cu mainile in san si sa plasam problema de la o institutie la alta. Viata unor oameni depinde de Dumneavoastra cei ce conduceti Primaria Bacau.

Florin Petrea