De ce au disparut florile?

Am revenit in Bacau dupa mai multi ani, viata m-a purtat prin doua tari unde mi-am câstigat existenta, Italia si Spania. Nu mi-a fost usor, insa am fost nevoita sa revin acasa. Mi-a fost dor de oras, de oameni, de cunoscuti.

Am nimerit de sarbatoarea orasului, insa se tinea in alta parte, nu in centru, dar nu asta mi-a atras atentia. Impreuna cu o vecina am mers prin oras, pe jos, de la biserica noua pâna la Policlinica Veche, prin pasaj, pe strada Mihai Viteazu. Nu s-au schimbat multe, insa parca imi lipsea ceva, nu stiam ce, tot cautam in minte.

Când am ajuns la libraria din fata Primariei mi-am dat seama ce lipseste: florile. Eu am ramas cu imaginea aceea de culoare, peste tot erau flori, mai ales pe centru, dar si la Tic Tac, multe flori pe marginea trotuarelor, in fata primariei erau cosuri cu flori, la Prefectura, in Parcul Trandafirilor. Acum au mai ramas niste copacei, in rest, pe straturi doar iarba.

De ce au scos florile? Costa mult? Florile dau viata cenusiului din oras, iti creaza o stare de bine, imi amintesc ca se spunea despre Bacau ca ar fi un oras al florilor. Pe unde am fost, peste tot, orasele sunt inundate de flori.

Poate ca se revine la starea aceea de bine, de confort al sufletului. Bacauanii ar trebui sa ceara primarului acest lucru, asa cum se intâmpla peste tot in lume.
Va multumesc.

Georgeta Pitu