De ce s-a renuntat la colectarea selectiva a gunoiului?

Bc vbSunt un locatar de pe strada Stefan cel Mare. Problema pe care vreau sa v-o expun, si care m-a intrigat efectiv, este generalizata in tot orasul Bacau. Am mai fost pe la prieteni, la neamuri, la cunostinte, care locuiesc in cartiere diferite, si am sesizat ca peste tot ghenele de gunoi acelea albastre, galbene si verzi, care ne educau sa colectam selectiv gunoiul, au disparut efectiv. La mine la bloc nu mai sunt de vreo luna.

Am zis ca e doar ceva temporar, ca le schimba sau le mai spala, dar am observat ca nu este chiar asa, din moment ce nici in alte zone ale Bacaului acestea nu mai sunt. S-au pus in schimb acele ghene simple, ingradite, care sa alunge persoanele care rascoleau prin gunoaie si faceau numai mizerie.

Asta e bine, desi credeti-ma ca au gasit mijloace sa caute si asa – au niste cârlige speciale facute din sârme lungi. Ma rog. Sa zicem ca aici s-a mai rezolvat cât de cât situatia, dar pe mine ma revolta ca nu mai pot arunca gunoiul selectiv.

Eram unul din cetatenii care chiar respecta acest lucru – sticla era la sticla, hârtia si cartoanele le aruncam in ghena albastra, iar in cea galbena, plasticele. In strainatate numai asa este. Acolo daca nu sortezi gunoiul, esti amendat pe loc. Aici nici macar nu ni se da aceasta posibilitate. Atunci, noi pe cine sa amendam? Haideti, va rog, domnilor care ati luat aceasta decizie sa ne civilizam si noi un pic!

Constantin Verlusca