DE CE?

De ce atata chin? De ce e atat de greu sa fii uman, sa simti si de ce e asa de usor sa devii o bestie?
Oamenii sunt primii care devin bestii, constienti fiind de faptele lor. Ei hotarasc viata, ei distrug, ei defriseaza, ei polueaza, ei isi fac nevoile sub geamul meu, ei fac copii de banda rulanta, abandonandu-i in spitale, de parca statul asta ar fi dator sa le creasca lor la infinit progeniturile pe care le tot nasc si nasc si nasc, ei isi arunca proprii prunci in toalete, ei isi lasa copiii in scari de bloc…
Unde ati vazut catea sau pisica mama sa faca asa ceva? Asa-i ca daca te duci langa puii catelei te cam strange in spate, constient fiind ca ai putea fi atacat de catelusa mama, ea din iubire, protejandu-si puii? Ca pisica ti-ar putea face mana franjuri?

De ce sa abandonezi? Pisica pe care tu cu “speranta” ca “poate o gaseste cineva!” este victima sigura sub rotile primei masini/in gura primului caine care trece in zona.

Cainii pot deveni un pericol atunci cand cresc, daca mai apuca, pentru ca nu-i asa, tot omul “ajuta” ca ei sa nu apuce.

Asadar, de ce sa abandonezi, de ce atata durere, atat pentru acel animal cat si pentru mine, omul rational, omul care simte, omul care se scurge cand ii priveste in ochi resemnarea, care simte deznadejdea, care simte nesiguranta, care simte pericolul, disperarea, drama lor ? De ce, cand STERILIZAREA este cel mai simplu si UMAN gest pe care il poti face nu doar pentru animal, nu doar pentru mine, dar si pentru ceilalti oameni?

Aici pe omul care abandoneaza cine il face sa inteleaga, sa simta, sa gandeasca, si sa faca exact ceea ce este uman de facut, adica sa sterilizeze? Pai ce credeti? Ca animalele astea din strada au crescut in pomii plantati de cei din primarie? Hah! NU! Sunt animale de la tine, de la vecinul tau., de la vecinul vecinului tau, etc.

Cine il poate face pe om sa inteleaga ca nu ii face rau doar acelui animal, nu doar mie, dar si altor oameni nevinovati, cum au mai fost cazuri, unele animale devin agresive, ce credeti? tot din cauza oamenilor, care ii agreseaza, alunga, arunca in ei cu orice, si apoi se plang ca ataca… serios? dar oare din ce cauza? Daca te-ar bate pe tine cineva tu ai sta ?
Asadar, nu ii faci rau doar animalului, nu doar mie, ci si altor oameni nevinovati, poate chiar unui copil, poate chiar copilului tau…

De ce sa abandonezi puii, cand poti, in 30 de minute, printr-un gest UMAN, sa STERILIZEZI, sa pui capat tuturor acestor probleme? Mai ales ca in Bacau sunt cabinete care practica preturi accesibile.
Unde este umanul, unde sunt oamenii, cand privesti in jur si vezi atata rau?

Oana-Voluntar pentru IUBIRE