Scoala pe Facebook

Va sesizez un lucru hilar, ciudat, anormal as zice, dar care este cât se poate de real. Va inchipuiti ce ni se cere acum in scoli? Sa postam toate activitatile noastre pe Facebook!

Nu este o gluma, va spun sincer. Nici acum nu realizam de ce? Pur si simplu, ne-au obligat ca fiecare scoala sa ne facem pagina pe reteaua de socializare si sa urcam acolo toate pozele din scoala, de la activitatile scolare, de la diverse actiuni extrascolare, chiar daca ele sunt si simple iesiri la strângere de gunoi sau de plantat copaci.

Ni s-a spus ca impactul este mai mare daca aceste poze sunt pe Facebook. Nu e normal, nu vi se pare? Avem site-uri pentru scoli, personalizate si usor de gasit. Cine e interesat de activitatea noastra poate vedea acolo ce facem si ce nu.

Sunt pagini bine lucrate, cu multe informatii despre institutia de invatamânt, despre oferta educationala, premii, concursuri, elevi si profesori. De ce trebuie sa ne expunem pe Facebook? Asta nu inteleg. Poate or sa ma acuze unii ca sunt antievolutie, ca nu vreau sa intru in lumea moderna a internetului. Gresit.

Sunt un permanent utilizator de net, de retele de socializare, de site-uri, blogguri, ziare on line si ce-or mai fi. Si tocmai de aceea sunt asa de revoltat ca ni se impune acest Facebook si in mediul educational. Tocmai pentru ca acolo nu gasesti lucruri care sa educe.

Nu generalizam, dar sunt unele postari destul de indecente uneori, filmulete care ar trebui interzise, manelisti care danseaza pe teancul cu euro, vitezomani care se lauda cum calca ei pedala de acceleratie fara sa se mai gândeasca si la alti soferi, care n-au nicio vina ca se afla pe aceeasi sosea cu ei, iar exemplele pot continua.

Asa ca, da, sunt impotriva ca activitatile scolare sa fie postate pe o astfel de retea online. Nu facem scoala pe Facebook, asta e clar. Asa ca eu nu o sa urc nicio activitate scolara coordonata de mine. Si ma intelegeti de ce!

A.C., un profesor indignat