Deci, se poate si fara bani publici…

Am aflat dintr-un articol din „Desteptarea” despre noua editie a Hramului Bacaului, de la sfârsitul saptamânii. Din câte imi dau seama, nu va fi nimic nou sub Soare.

Probabil aceleasi terase cu mici si bere, aceleasi tiribombe, aceeasi atmosfera de bâlci. In plus, traficul prin oras se va aglomera din nou, dat fiind ca se inchide centrul.

Insa ce este cu adevarat remarcabil la aceasta editie este faptul ca, desi tiparul asa-zisei distractii este acelasi ca in toti anii trecuti, Primaria nu mai contribuie cu bani la organizare.

Din câte inteleg, fondurile vin exclusiv de la societatile comerciale care organizeaza. Si se naste, firesc, intrebarea: de ce in anul 2015 se poate fara bani publici, spre deosebire de anii din urma?

Oare criza financiara sa fie de vina? Sau poate fantoma DNA-ului, care bântuie prin Primarie si ii face pe cei de acolo si amicii lor sa se toarne unii pe altii la procurori?

Fiindca daca acesta din urma ar fi motivul, ar fi limpede ca banii publici alocati distractiei in anii trecuti s-au mai scurs si in alte buzunare in afara de cele in care trebuiau sa ajunga. Oricum, distractie placuta!

Alexandra Istrati