Despre cum se pricep unii sa distruga

bacaul-vorbeste-gard-universitate-1

Anul trecut va semnalam prin intermediul acestei rubrici faptul ca persoane dubioase au rupt gardul care imprejmuieste baza sportiva din spatele Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau. Zilele acestea, pasii m-au purtat din nou prin zona amintita si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca spartura din gardul universitatii s-a facut tot mai mare, iar administratorii acestei unitati de invatamânt au decis sa inlature portiunea de gard distrusa.

Acum, are liber oricine sa intre pe terenurile de sport! Nu zic sa nu aiba si alti tineri acces la baza sportiva, insa, tare bine ar fi fost ca acest lucru sa se faca intr-un cadru civilizat. Sunt un sustinator al miscarii in aer liber, al sportului in general, insa, nu imi place sa vad cum bazele sportive ajung sa fie vandalizate de huligani.

Am vazut chiar si pe retelele de socializare ca se promoveaza tot felul de initiative legate de accesul tinerilor pe terenurile de sport ale unitatilor de invatamânt, in afara orelor de curs si cred ca este o actiune laudabila. Chiar si eu raspund provocarilor prietenilor la un meci de fotbal, iar ultima data, am iesit la miscare pe terenul de sport al Scolii “Alexandru Safran”.

E drept, terenurile de acolo arata (cu mici exceptii) ca in vremea adolescentei mele, insa, copiii le frecventeaza neavând solutii alternative pentru petrecerea timpului liber. Revin la situatia existenta la Univesitatea “Vasile Alecsandri” si fac aici un apel la bun simt.

Ca solutie, propun ca in locul gardului distrus sa se amenajeze o cale de acces, astfel incât, sportivii amatori sa poata intra civilizat pe terenuri, fara a mai fi nevoiti sa recurga la acte de vandalism, smulgând efectiv gardul metalic.

Iulian Iancu