Despre degradarea punctelor termice

Bacaul vorbeste PUNCT TERMIC 2S-a tot vorbit intr-o vreme despre mutarea sediilor asociatiilor de proprietari in incinta punctelor termice (PT), urmând ca locuintele in care functioneaza asociatiile sa fie distribuite nevoiasilor ca locuinte sociale.

Am vazut ca in unele cazuri asociatiile functioneaza in spatiile comune PT-urilor, insa, la fel de bine, multe astfel de spatii nu sunt folosite si se degradeaza de la o zi la alta.

Si ma refer aici strict la cazul PT 9, unde, odata cu desfiintarea centralelor termice si transformarea acestora in puncte termice, a ramas foarte mult spatiu nefolosit.

Cel mai grav este ca din cladirea respectiva unul din peretii exteriori a ajuns intr-un stadiu avansat de degradare, iar caramizile ce se desprind din zid ameninta siguranta copiilor care se joaca prin zona.

Nemaifiind folosit si pazit spatiul respectiv, copiii si oamenii fara adapost i-au spart geamurile, i-au fortat usile si au distrus peretii aruncând cu bolovani in zidul macinat de umezeala si de vreme.

La un moment dat, peretele respectiv era darâmat pâna la temelie, fix lânga un transformator electric. Cu greu au umplut gaura respectiva câtiva meseriasi care au varuit in vara cladirea functionala a punctului termic.

De atunci si pâna acum nu a mai lucrat nimeni la refacerea zidului respectiv. Peretele se macina in continuu de la umezeala si risca sa cada cu totul intr-o buna zi.

Când se va intâmpla acesta lucru sper sa nu fie nimeni prin zona ca sa plateasca cu viata inconstienta altora.

Ionica Tofan