Despre gunoaiele unui om al strazii

Locuiesc pe strada Narciselor, in vecinatatea blocului de garsoniere situat pe strada Bucegi. Blocul este scos la vânzare de anul trecut, iar in intrândul din fata si-a facut culcus un boschetar. Problema care vreau sa o semnalez are legatura cu mormanul de gunoaie depozitate pe acoperisul de la intrarea in bloc.

Bidoane si cutii de bere, perne, haine capatate de la oameni si aruncate pe acoperis, resturi de mâncare etc. Ei bine, cum apartamentul meu are vedere spre acest bloc, gunoaiele acelea deranjeaza atât din punct de vedere estetic, cât si olfactiv.

Vremea caniculara contribuie la fermentarea resturilor de mâncare, hainele dau sa putrezeasca pentru ca zac umede, udate odata de ploaie, iar rafalele de vânt rascolesc pet-urile si le poarta pe spatiul verde. Intr-o zi, l-am rugat pe seful unui grup de muncitori de la Spatii Verzi sa ia gunoaiele de pe acoperisul blocului si salteaua infecta din fata usii blocului, dar s-a uitat strâmb la mine, ca si cum nu a inteles ce i-am spus. Mi-a intors spatele, continuându-si drumul, cu acea ignoranta caracteristica multor angajati la stat. Inteleg faptul ca la mijloc este vorba despre o proprietate privata, insa, nu cred ca este corect fata de noi, locatarii, sa fim obligati sa suportam mizeriile unui boschetar fara prea mult simt gospodaresc.

Asa ca nu-mi ramâne decât sa trag aici un semnal de alarma, in speranta ca autoritatile locale vor da curs sesizarii mele si vor dispune ridicarea gunoaielor de la blocul ghetou, de pe strada Bucegi.

Viorel Breaban