La pascut, printre blocuri

1 - bacaul vorbeste cai la pascut in fata blocului (2)

Nu exista, cred, român care sa nu se bucure când vede un cal. Mai ales copilasii, multi dintre ei nemaivazând, probabil, un animal in marime naturala. E un animal pasnic, in general, prietenos si placut vederii.

In fine, nu asta e problema, ci mai curând locul unde am vazut acest animal. Ei bine, am zarit doi cai taman in fata blocului nr. 7 de pe strada Milcov. Bidiviii care pareau bine ingrijiti, pasteau linistiti in fata geamurilor locatarilor.

Nici nu incerc sa-mi dau seama daca erau ai vreunui bacauan care detine vreo locuinta in acel bloc sau apartineau unui gopodar din cartierul Izvoare, la doi pasi de Milcov.

Cert este ca locul cabalinelor nu cadra deloc cu abia modernizata linie a lui 14, cum o cunosc bacauanii, si nici nu era tocmai indicata prezenta lor acolo. Imi aduc aminte ca pe vremea lui Sechelariu primar, le erau interzise carutelor cu cai sa mearga pe strazile Bacaului.

Nu mai stiu daca regula se mai aplica si acum. Si nici daca in caz de „accident fiziologic” va fi careva care se va intoarce sa adune balega. Zic si eu.

Costin Adone