Deszapezire pe timp de noapte

Domnule I.Tomescu, dar de trotuare, in adevaratul sens al cuvântului, cine se ocupa? Orice ar spune domnia ta, in fiecare an, bacauanul este obligat sa inoate prin zapada pâna la genunchi. Iar, cum asta nu ar fi de ajuns, peste o zapada batatorita de 30 cm se mai aplica cu multa bunavointa (ca sa nu spun incompetenta) tone de material antiderapant.

Rezultatul nu este greu de anticipat: o mocirla de 30 cm in care cetateanul platitor de taxe si impozite este obligat sa inoate pâna la disperare. Când curatati strazile „la negru”, atunci asa sa faceti si cu trotuarele, dupa care, in caz ca este nevoie, folositi si material antiderapant.

Luni, impins de treburi urgente, am strabatut tot orasul si am constatat ca singura strada cu trotuare dezapezite acceptabil era G. Bacovia, in rest, totul se rezuma la crunta bataie de joc. Mormane de zapada de pe carosabil impinse pe trotuare, iar daca un trotuar a fost deszapezit intâmplator, fii sigur ca la capatul lui te asteapta un imens morman de zapada impins inconstient de un individ cu volanul in mâna.

In astfel de conditii, mersul pe jos este o crunta bataie de joc oferita de Primarie cu multa placere. Nimeni nu controleaza si nu dirijeaza activitatea, fiecare face cum il taie capul, iar realitatea se vede in teren.

Aveti freze pentru trotuare, deci o activitate de deszapezire pe timp de noapte ar fi cel mai indicat. Simplu si eficient, iar ca sa vedeti ca se poate, ma angajez voluntar macar o saptamâna in a dirija aceasta activitate. Insa, in acea saptamâna, nimeni nu doarme, nimeni nu manânca.

Adam V.