Unde nu-s comisioane, nu e nici interes

Va scriu pentru ca am citit despre avionul pe care nu-l pot vinde Finantele. Acolo scrie ca s-au cerut 3,225 milioane de lei, adica sub un milion de euro, cât au dat (si nu din banii lor, ci bani obtinuti din donatii publice) cei de la Sanatate pentru avionul ce zace in ograda celor de la Aerostar.

A incercat cineva sa contacteze Ministerul Sanatatii, MAPN-ul ori MAI-ul si Inspectoratul pentru Situatii de Urgente? Nu cred ca pot fi atât de idioti sa nu doreasca sa cumpere ditamai hardughia de avion (fata de tabachera SMURD-ului).

Dar, probabil ca lipsa de interes se datoreaza disparitiei „comisioanelor” ce ar fi putut aparea la aceasta achizitie, deci devine astfel automat nefolositor, o risipa inutila de bani din fondul statului, construit cu bani publici.

Daca propunerea venea de la un „invârtit” ori de la un serios „om de afaceri”, automat „caradasca” din curtea Aerostarului devenea atractiva si, cu „sacrificii” imense si „dezinteresate”, ar fi fost cumparata cât am fi spus … „fraierilor”.

Dan Petrescu