Din nou despre Parcul Catedralei

bacaul vorbeste

Locuiesc in plin centru al Bacaului si ies aproape zilnic in Parcul Catedralei impreuna cu una din nepoticile mele. Am citit in ziarul Dumneavoastra despre haitele de câini cu sau fara stapân care-si fac veacul in zona.

Nu despre ei voi face referire in rândurile care urmeaza. Si nici despre faptul ca zile la rând, toate becurile de pe aleile parcului erau aprinse (si ne ardeau la buzunar) desi soarele era sus pe cer. Nu voi vorbi nici despre proasta inspiratie a Primariei de a amplasa un WC ecologic exact in apropierea aleii centrale si nici despre mirosul pe care-l emana. (Nota redactiei: mai multe persoane au facut sesizari pe aceasta tema).

Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult, si despre acest lucru voi insista in rândurile care urmeaza, este indiferenta pe care o manifesta autoritatile locale fata de micul loc de joaca amplasat in Parcul Catedralei.

Ambele tobogane (cel mic si cel mare) au stat distruse mai bine de un an de zile, spre disperarea copiilor, dar si a parintilor si a bunicilor. Toboganul cel mic avea o spartura in el, iar utilizatorii sai se alegeau fie cu pantalonii, fie cu fustele sau ciorapii rupti. Intr-un final, in loc sa fie inlocuite, asa cum ar fi fost normal intr-un oras civilizat, toboganele au fost scoase definitiv din peisaj, iar gaurile ramase, astupate cu niste placaje batute in cuie!

Ce fac cei de la Primarie, domnilor ziaristi, dorm pe ei? Unde le este initiativa? Unde le este capacitatea manageriala? Catre ce anume isi indreapta ei atentia daca nu spre locuitorii orasului si necesitatile lor? In ritmul acesta, Bacaul intreg va deveni o groapa imensa, nefunctionala, peste care domnii de la Primarie, in frunte cu Romeo Stavarache, vor monta, probabil, un placaj numai bun de batut in cuie. Bine macar ca functiile pe care le ocupa dânsii nu sunt batute in cuie, iar pâna la alegerile locale din 2016 nu au mai ramas decât doi ani.

Cristina Dancu