Un semnal de alarma …

Ma adresez dumneavoastra si ziarului „Desteptarea” pentru a semnala un fapt care ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toti. Prin oras circula o anumita gasca, nu cred ca e foarte mare, de vreo 3-5 persoane, care incearca sa insele lumea la bani.

Atentie! Am patit-o personal si am fost la un pas sa iau si bataie de la una dintre aceste infractoare, ca altfel nu am cum sa-i spun. Concret. M-am trezit in magazin cu o astfel de „doamna”. Imbracata destul de bine, fara a banui nimic neobisnuit, a cerut un pachet mic de cafea si doua rosii. Mi-a intins 10 lei, i-am dat rest, a plecat.

A doua zi, repet, abia a doua zi, m-am trezit cu ea din nou in magazin, cu scandal si amenintari, ca ea mi-a dat 50 lei, iar eu i-am dat rest numai la 10 lei. I-am cerut bonul de casa, nu-l avea, am incercat sa-i explic ca nu are cum sa fie adevarat tot ce sustine ea, am ajuns chiar sa-mi cer scuze, desi nu aveam de ce.

Nimic. Scandal cât casa, de s-a auzit pâna in strada, si chiar cu tendinta de a sari la mine la bataie. M-a ajutat omul de la gestiune, din spate, care a auzit tipetele, si am scapat, facându-mi o cruce cât casa. Va dati seama ce situatie penibila. Nici nu mi-am revenit bine si, la vreo doua zile, ma intâlnesc cu o prietena din zona Zimbru unde locuiesc, care, nici acum nu-mi vine sa cred, mi-a povestit exact aceeasi intâmplare pe care, insa, a trait-o chiar ea (si ea este vânzatoare la un aprozar).

Nu-mi venea sa cred! Am realizat ca avem de a face cu o gasca de sarlatani, care incearca sa intimideze, sa fraiereasca si sa jecmaneasca oameni nevinovati, cinstiti si corecti. Unde e Politia? Unde sunt oamenii legii? De ce astfel de indivizi mai sunt pe strazi?

Ma intreb, oare câte victime or fi facut acesti escroci? Am mai citit si auzit de batrâni furati din propriile case sau de copii tâlhariti pe strada. Nu se poate asa ceva. Unde este siguranta noastra? Cât sa mai inghitim in sec? V-am scris aceste rânduri, foarte revoltata, pentru a auzi toata lumea. Noi, cei de buna credinta, nu avem ce face decât sa strigam si sa ne revoltam. Cei care ar trebui sa faca ordine sa auda. Am ajuns sa ne fie frica sa mai iesim din casa si sa mai mergem la serviciu. In ce tara traim?

Mihaela Cortate