Domnului primar, sa ne rugam!

Citesc zilnic in ziar rubrica „Bacaul vorbeste”, unde cetatenii semnaleaza diferite aspecte negative din activitatea administratiei locale, in principal. Nu stiu daca le ia in seama cineva, cu toate ca, normal, din respect pentru bacauani ar trebui sa dea raspunsuri, sa vezi ca s-a indreptat, s-a reparat etc. Din pacate nu am vazut in presa asemenea luari de pozitie din partea primarului, viceprimarilor. Pacat, noi, voi, facem un serviciu Primariei si m-as fi asteptat la o reciprocitate. Poate in alta parte, in alte orase, nu la noi.

Aduc si eu la cunostinta domnului primar o situatie de pe strada Bradului, exact la intersectia cu intrarea la Vasion si Biserica Invierea Domnului. Sunt mai bine de sase luni de când s-a lucrat la canalizare, la apa, nu stiu exact. Au sapat niste gropi enorme, apoi un sant care a traversat strada, au scos dalele de pe trotuare, dupa care le-au acoperit cu pamânt si pietris. Sunt nevoit sa circul aproape zilnic pe acolo, intre timp s-a tasat, s-au format alte gropi, denivelari, se aduna apa. Pur si simplu iti rupi masina, circulatia este obturata, mai ales ca acolo este si un magazin, unde opresc masinile de aprovizionare, vin oamenii la cumparaturi, se duc la biserica.

Este jale. In sapte luni, constructorul nu a reusit, nu a vrut, a uitat sa refaca strada, asa cum scrie la lege. Tot la lege scrie ca beneficiarul poate aplica amenzi. Poate vine vreun reprezentant al administratiei sa vada, poate se duce la biserica, daca nu ne ducem noi sa ne rugam, sa dam un acatist, un pomelnic. Cu nume si prenume. Amin.

Narcis Pruteanu