Sute de copii cara noroi in Scoala “George Bacovia”

Bacaul vorbeste NOROI SCOALA 1Mersul la si de la scoala a devenit cosmarul parintilor, profesorilor si al copiilor care invata la Scoala “George Bacovia” din Bacau. Aleea pietonala care asigura accesul in incinta unitatii de invatamânt si o buna parte din curtea interioara au devenit o mare intindere de noroi framântat de sutele de copii care invata aici. In septembrie 2015, anul scolar a fost la un pas sa inceapa printre transeele facute de societatea care a câstigat licitatia pentru modernizarea retelelor termice din zona.

Cu chiu cu vai a reusit sa astupe santurile si sa niveleze cât de cât pamântul rascolit, desi avea obligatia de a readuce terenul la suprafata initiala, adica sa toarne asfalt. La un moment dat, constructorul a imprastiat niste pietris peste pamântul lasat in urma, insa piatra s-a imprastiat sau a intrat in pamânt din cauza traficului. A veni sezonul ploios, moment in care au aparut primele probleme.

Intr-o vreme, parintilor li s-a interzis accesul in scoala, tocmai pentru a nu mai cara in scoala mizeria de afara. A venit apoi zapada, inghetul, insa vremea calda a favorizat ulterior producerea noroiului. Cum sa te duci tu la ore ca profesor cu glodul pe picioare?!? Cum sa intre sutele de copii cu ghetele pline de noroi in salile proaspat renovate?!? Ar fi varianta papucilor de schimb, dar câte clase au dulapuri individuale in care elevii isi pot depozita ghetele pline de noroi.

Stiu ca directorul scolii a facut numeroase presiuni pe la primarie pentru ca firma care a lucrat in zona sa-si duca treaba pâna la capat, insa nu cred ca a mai gasit vreun responsabil. Poate se gaseste totusi careva sa readuca aleea de acces la starea initiala. Pentru binele scolii si mai ales al copiilor!

Robert Barbu