Dorel în trei exemplare

S-a întâmplat marţea trecută, pe la ora 14.00. Vă semnalez abia acum, crezând că lucrurile se vor rezolva, dar n-a fost să fie. Am auzit un zgomot ca de generator în spatele blocului, nimic deosebit, mi-am zis: lucrează vecinii la ceva.

Împinsă de curiozitate, am deschis geamul şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut trei muncitori montând o bancă, în spatele blocului 7, de pe str. Ştefan cel Mare. Am încercat un dialog cu ei, le-am explicat că nu-i cel mai bun loc, i-am întrebat cine a cerut acea bancă, însă am rămas fără răspuns, deoarece erau la „ultimul şurub”, după care au plecat. Cine a dat acea dispoziţie neinspirată, cine a stabilit locul, n-am reuşit să aflu.

Motivele pentru care consider că nu-i bine ce au făcut sunt următoarele: acolo este loc de parcare, tot pe acolo se face aprovizionarea cu marfă a magazinului, ori, poate, s-au înţeles cu aurolacii care îşi fac veacul aici, cu cei care consumă băuturi alcoolice seara şi noaptea (urmele sunt vizibile dimineaţa) şi au şi ei nevoie de o bancă pentru „relaxare”.

Am întrebat vecinii, nu a cerut nimeni o bancă pe acel loc, eu ştiam că asemenea mobilier se montează la cererea locatarilor, mai ales atunci când este vorba de spaţiile din jurul blocurilor. Vă rugăm să interveniţi pentru remedierea acestei erori, demnă de isprăvile lui Dorel.

Georgeta Pintilie