Treceam într-o zi prin interescţia străzii Nicu Enea cu Bulevardul Unirii şi chiar în faţa mea, un distribuitor de marfă culegea de pe jos produsele din carne, care se răsturnaseră dintr-un cărucior.

După o sudalmă ca la carte, omul a început că adune de pe jos cârnaţii şi crenvuştii care se împrăştiaseră pe şosea. M-a deranjat la culme faptul că şoferul nu avea niciun fel de remuşcări legate de faptul că produsele alimentare căzuseră pe asfalt. Şi uite aşa, te duci liniştit la ghereta din colţ care vinde fast food şi te alegi cu te miri ce boli.

Pachetele cu produse din carne învelite în pungă de plastic ajung mai întâi pe mesele magazinului şi mai apoi în frigider, pentru că (nu-i aşa!?!) angajatul care pregăteşte hrana nu are de unde să ştie că marfa a fost culeasă de pe stradă.

Ce facem cu această categorie de oameni? Luăm măsuri sau îmbolnăvim populaţia cu bună ştiinţă? Şi când mă gândesc că am mâncat şi eu de la acel magazin, mă trec fiorii. Nu mai spun că i-am cumpărat mâncare şi copilului, convins fiind că dacă e o firmă cu renume în oraş, produsul este bun, proaspăt, pregătit în condiţii de igienă. Cred că data viitoare zic “pas”, tocmai din cauza unor astfel de distribuitori de marfă care se joacă cu sănătatea noastră.

Dănuţ Boantă