Dragii mei…

gropiDragii mei, cand acoperim si noi gropile astea din cartierul Nord sapate din august? Suntem in noiembrie, nu este exclus ca in 2-3 saptamani sa si ninga… Ce facem? asteptam sa vina primavara? Prin martie-aprilie, sa curga siroiaiele de noroi pe strada ca-n anul 1870? In fiecare zi vad cum ies de la ore elevii de la scoala Mihail Sadoveanu si se chinuie sa sara de pe un picior pe altul prin noroiul care a acoperit complet strada din fata blocului…

Cand merg la magazin, sunt nevoit sa trec pe un podet improvizat din lemn scartait care trece peste groapa de circa 3 metri in adancime, iar de-o parte si alta a lui sunt balti si noroaie. Trec printr-un gard rupt de la gradinita pt copii cu sindromul Down (parca), ocolesc mormanul de pamant, fac slalom printre balti, merg printr-un gang care e blocat 90% din timp de usa din spate a magazinului LucAlex, si abia apoi ajung unde trebuie. Adevarat, pot sa ocolesc si sa merg pe la intersectia cu Calugareni. Dar stau si ma gandesc, daca e nevoie sa intre o ambulanta sau e vreun incendiu, pe unde intra trupele de interventie? Cum poti cara o targa de raniti pe podetul ala improvizat ale carui scanduri scartie de zici ca mai bine sari groapa pe langa ca sa nu risti sa-ti rupi picioarele? Unde imi scutur si eu covorul? Unde imi parchez si eu masina? Pe unde imi plimb si eu cainele? Oare la iarna nu ingheata tevile? Cine se ocupa daca fac dop de gheata?

Nu ma credeti? Aveti aici un link cu un album de 15 poze sa va demonstreze ce vad eu in fiecare zi pe geam: http://imgur.com/a/yQ4Ry

Revin si presez asupra noroiului gros de-ti trebuie cizme dupa ploaie, asupra mormanului de moloz care e la nivelul geamului celor care stau la parter, asupra gaurilor infecte de care m-am saturat ca de apa calda cu sare sa le vad cand ma uit pe geam….

Haideti oameni buni, va rog, va impor, faceti-va treaba, sa traim si noi civilizat… Nu zic BINE, doar la limita modestiei, doar CIVILIZAT!

Stefan P.