Lasa-ma sa te las

bacau vorbeste asfalt2Sincer, n-as vrea sa mai scriu despre cât de rau arata orasul nostru, pesemne s-a saturat toata lumea. Cred ca nici nu este crestineste sa tot dai intr-un om, la modul figurat, desigur. Dar, parca, in legislatura asta nimic n-a mers. Si nici nu apare vreun semn ca treburile se echilibreaza cumva. Cred ca si din cauza ca tot ce s-a facut a fost numai pe interes.

De exemplu, asa-zisa asfaltare care s-a facut in toti anii astia, inclusiv pe aleile dintre blocuri, s-a facut tot in spriritul „lasa-ma sa te las”. Atlfel, lucrurile ar fi dainuit, nu secole, ca-n povesti, dar macar cât e garantia in orice contract de prestari servicii. Nu si la noi in cartier.

In cartierul Cornisa Bistrita care, acum, e in plin razboi, undeva, in zona de sus a garajelor, ca sa fiu mai explicita, s-a turnat asfalt, acum trei ani cred, inclusiv printre garaje. Asa de bine l-au pus domnii de la firma de asfaltare, incât a pocnit, pur si simplu si, din pamânt, parca a iesit un vulcan.

Dupa mine, cauza ar fi faptul ca nu s-a pus ceva mai dur pe dedesubt si masinile mai grele care au trecut au sfarmat asfaltul, bucatele-bucatele. Asta inseamna sa nu-ti pese cum executi o lucrare. Ce mai conteaza, daca arata bine la suprafata?

Dupa ei potopul. Ma doare pentru ca in felul acesta s-au cheltuit niste bani, de la bugetul nostru comun, caci nu cred ca sunt finantari europene. Cu banii aia ar fi putut hrani niste batrâni nevoiasi si neputinciosi.

Claudia Tomozei