Drumul spre Iad

Dintotdeauna, iesirea din Bacau spre Vaslui a fost un drum care nu a beneficiat de atentia edililor. Cum faci la dreapta de la Lazarica pe Calea Bârladului, dai de cel mai prost drum din oras, un drum plin de gropi, crapaturi, care te hurducaie intr-una.

Acum, in toamna, s-au mai gasit si unii sa sape santuri fix pe prima banda, care a fost scoasa din uz si a silit masinile care intra in oras sa circule doar pe banda a doua si, uneori, chiar si pe contrasens, pentru ca trebuie sa se fereasca de camioane, tractoare si excavatoarele care sapa santul.

Va inchipuiti, probabil, cam cum se circula si cam ce nervi trebuie sa ai pentru a nu provoca vreun incident rutier.

Si pentru ca totul sa fie „perfect”, situatia ramâne la fel chiar si dupa iesirea din oras. Drumul e la fel de prost pâna la podul de peste Siret, cu exceptia unei portiuni care, chipurile, a fost asfaltata, cea de prin fata fermelor de pasari.

Per ansamblu, insa, tot drumul de la pod pâna la Lazarica este un chin pentru orice sofer care tine cât de cât la masina lui. Si asta de ani de zile. Pe noi cine ne despagubeste, cine ne repara masinile? Dar intrebarea cea mai arzatoare e alta: face cineva ceva pentru drumul acesta?

Va multumesc.

Ion Faur