Dumnezeu cu mila!

Oameni buni, Calea Bârladului arata ca dupa razboi. Nu stiu de cine apartine, ca de municipiul Bacau, de comuna Holt sau de Consiliul Judetean ori CNADR sau de mama naibii, dar ar trebui sa se faca ceva acolo.

Cred ca e mai bine de un kilometru de drum pe care parca mergi cu trenul. S-au mai apucat unii acum sa mai si lucreze la ea, dar nu la asfaltare, ci la tevaraie, cred. Chiar nu sunt bani pentru bucatica asta de sosea?

E trafic mare, pe acolo trec multe masini. Te mai miri de ce nu ne vin investitorii sa faca afaceri la noi…Uite, de aia. Aruncati o privire asupra a ceea ce se intâmpla la vecini din judetul Neamt si o sa vedeti diferenta.

Romanul, un orasel cu câteva zeci de mii de locuitori e plin de investitii straine. Autoritatile de acolo au inceput sa caute angajati in comunele din jurul Romanului, pentru ca aproape toti romascanii au de lucru.

Toate astea (si) pentru ca au drumuri excelente. La noi, pe Calea Romanului, stau mai mult radarele politiei, ca, vezi Doamne!, sa nu depasesti 50 km la ora in oras.

Cine naiba isi strica masina conducând cu viteza pe un asa drum? Bagati la cap, politicieni, ca acus vin alegerile! Si stiu ca de asta va pasa. Acum, ca mai incolo, Dumnezeu cu mila!

Cristina Borcea