E vorba de viata copiilor nostri

La noi, in comuna Traian, toate sunt bune si frumoase. Sau aproape toate lucrurile, caci exista totusi un aspect care ma nemultumeste, nu doar pe mine ci pe mai multi parinti, aspect pe care as vrea sa vi-l semnalez. Poate in acest fel ne vor lua in seama si autoritatile locale care cunosc aceasta problema de mai mult timp deoarece va asigur ca a fost adusa in discutie.

Avem scoli bune, profesori buni, avem medici buni, avem gaze, retele de canalizare si alimentare cu apa, la fel ca in oras, s-au facut investitii in cladiri, s-au facut si drumurile, pe care se circula bine acum, dar nu avem trotuare.

Pe vremuri, existau trotuare, dar atunci când au montat conductele de apa si canalizare constructorii le-au spart, le-au distrus.

Cred ca asta s-a intâmplat in urma cu vreo doi ani. Le-au stricat, dar nu le-au reparat dupa ce au terminat canalizarea. De atunci, nu mai avem trotuare.

E foarte rau, mai ales pentru copii. Copiii merg pe carosabil, pe unde trec masinile in mare viteza si e foarte riscant. Nu intotdeauna avem posibilitatea de a-i lua de la scoala la prânz si trebuie sa vina singuri printre masinile parcate pe marginea soselei si cele care trec in mare viteza pe acest drum care duce la Birlad si care e foarte circulat. Nu este un moft. E vorba de sanatatea si viata copiilor nostri. Ce asteapta autoritatile? Sa se intâmple o nenorocire?

Si inca ceva: depozitele care vând materiale de constructie in centru, la doi pasi de primarie, ar trebui sa nu mai blocheze trotuarul, acolo unde nu a fost distrus total, cu masini de marfa si pachete cu materiale. Cred ca viata oamenilor, respectiv a copiilr nostri, e mai importanta decât produsele pe care le comercializeaza dumnealor.

Cu respect, Ioan Burca