Noi contracte cu ThermoEnergy Group

Mama mea a primit invitatie sa reinnoiasca contractul cu noua societate pentru furnizarea energiei termice cu termen limita pana pe 6 februarie 2015. Daca contractele nu sunt reinnoite pana la aceasta data, distributia de energie termica va fi intrerupta pe data de 7 februarie 2015 (citez din nota primita de mama mea, disponibila public si pe site-ul CET). Este asta un fel de gluma sa amenintati ca opriti caldura oamenilor in plina iarna? Este o invitatie la reinnoit contractele sau o somatie?

Contractul mamei mele cu fostul CET nu ar fi fost terminat la data de 6 februarie 2015, si conform contractului si al faptului ca ea isi plateste “disciplinat” factura la caldura lunar, ar indreptati-o sa beneficieze de serviciile pentru care a semnat un contract anterior. Nu este vina ei ca CET-ul e insolvabil si a dat faliment! Cine preia societatea trebuie sa isi asume si responsabilitatea de a continua contracte care au fost semnate anterior; la terminarea acestor contracte se pot pune alte conditii, nu inainte.

De ce nu se asteapta iesirea din iarna ca sa aiba oamenii timp sa se gandeasca daca vor sa mai continue contractul cu noua societate de difuzare a energiei termice sau vor opta pentru centrale proprii?

Cu stima, Romana Pasca