Electorata

bacau vorbeste marcaje strazi (2)Se intâmpla o minune in Bacau. De câteva zile, strada Milcov, zona unde locuiesc in chirie este…asa cum va semnalam ca ar trebui sa fie, in urma cu vreo trei luni.

Adica: cineva s-a gândit sa marcheze cu vopsea galbena trecerile de pietoni si restul. Ca sa stie tot bacauanul, dar mai ales soferii, ca pe acolo este zebra sau ca banda incepe si se termina unde trebuie, chiar daca santierul de pe strada e abandonat.

Nu cred ca cine a trebuit a citit nemultumirea mea pe care am trimis-o atunci ziarului. Mai degraba as crede ca primarul de acum, mai vrea un mandat. De ce va zic asta?! Pentru ca am gasit in cutia postala o scrisoare de la el in care imi povestea ce frumos a facut el orasul.

E clar ca e o electorata. Bine macar ca a facut-o acum, ca daca mai statea putin, venea din nou iarna si nu mai era nevoie, o acoperea zapada. Un lucru as vrea sa stie primarul: nu suntem prosti. Nu toata lumea. Sa faca bine si sa termine de lucrat Milcovul, sa nu ne apuce iarna in halul asta. Sa-si spele obrazul in felul asta.

Atât, ca in rest nu mai are ce face.

Adela Ionela Ghervase