Despre vouchere numai de bine

Sunt bugetar si ma interesa direct problema voucherelor de vacanta oferite angajatilor din sistemul public si cel privat. Am sperat ca se va misca ceva in acest sens pâna la inceperea anului scolar 2015 – 2016, insa, deodata, parca a uitat toata lumea de Legea nr. 173/2015.

Gândul ca voi primi vouchere in limita a sase salarii minime pe economie, respectiv 6.300 de lei, imi dadea sperante si ma facea sa visez la o binemeritata vacanta. Sunt convins ca atunci când vor fi distribuite, voucherele vor putea fi folosite doar in statiunile si in hotelurile care trebuie sa supravietuiasca intr-un fel sau altul.

Dar aspectul acesta ma preocupa cel mai putin. Important este sa petrec câteva zile departe de oras si de grijile cotidiene. Si tot intrebându-ma ce se mai intâmpla cu acest proiect, m-am trezit discutând cu cineva de la sindicat care spunea ca au fost elaborate normele de aplicare si ca cel mai probabil voucherele vor fi distribuite in toamna sau iarna acestui an, având valabilitate de un an de zile.

Zic ca nu e rau nici asa, insa, tare mi-as dori sa iasa cineva public si sa clarifice aceasta problema. Pe mine personal ma intereseaza. Mai sunt si altii?

Dragos Codreanu