Embleme auto fixate in suruburi, de frica hotilor

Bacaul vorbeste EMBLEMENu o singura data mi-a fost dat sa vad cum emblemele auto fixate pe masca din fata a masinilor dispareau. Unele in mod brutal, smulse pur si simplu, altele, dezlipite. Evident, in lipsa marcii, autoturismele nu mai aveau aceeasi personalitate.

Si mi-am adus aminte ca mai auzisem pe la colegi faptul ca le-au fost furate emblemele respective. Atunci n-am dat prea mare importanta discutiei, insa, deunazi, in timp ce mi se rostogoleau gândurile in ritmul pasilor, mi s-a oprit privirea pe un autoturism marca Opel, care avea fixata in suruburi o astfel de emblema.

Nu m-am putut abtine sa nu zâmbesc la asa grozavie, pentru ca imediat mi-am adus aminte de pataniile colegilor mei, proprietari de masini. Asa ca am facut doi pasi inapoi, am privit mai bine si am facut si o fotografie care sa justifice relatarea mea.

Nu stiu daca o veti putea publica (considerându-se reclama la marca respectiva), insa, am vrut sa va arat si voua cât de departe poate merge inventivitatea românului. Pe mine nu m-ar fi dus mintea sa tintuiesc in suruburi emblema masinii.

Cel mai probabil as fi cumparat alta din târg, daca pagubele nu erau prea mari. Ce-i drept, daca stau bine si ma gandesc, insurubarea emblemei este o metoda de descurajare pentru hoti, iar proprietarul ramâne cu masca masinii intreaga. Am vazut autoturisme care merg si acum cu o gaura cascata in masca masinii pentru ca i-a fost smulsa emblema.

Mircea Onisoru