Sa invatam sa reciclam!

Bacaul vorbeste PET-uriAm vazut in ultimele zile ca in cartierele Bacaului au aparut din ce in ce mai multe tomberoane destinate depozitarii materialelor reciclabile. Si ma refer aici cu precadere la recipientele in care putem arunca materiale plastice (PET-uri) si metal.

Este un lucru bun, pentru ca inclusiv eu trebuia sa traversez tot cartierul ca sa pot arunca bidoanele intr-un astfel de tomberon in care se strâng materiale plastice.

Comoditatea ii impiedica pe multi dintre bacauani sa colecteze selectiv gunoiul, insa, daca tot avem posibilitatea sa facem acest lucru, eu zic ca putem face un efort in acest sens. Ca tot se apropie “Ziua pamântului”, putem incepe sa ajutam la colectarea selectiva a deseurilor.

Exemplul nostru poate fi urmat si de vecini, prieteni sau ceilalti membri ai familiei. Este timpul sa schimbam mentalitati, sa facem si noi ceva pentru a intretine curat acest oras, sa contribuim la protejarea naturii si de ce nu, sa iesim si in fata blocului sa ne strângem mizeria de sub ferestre, sa plantam un pom si sa nu mai tot asteptam sa o faca altii pentru noi.

Avem tomberoane noi, avem recipiente pentru depozitarea PET-urilor, dar pe lânga toate acestea ne mai trebuie si un pic de bun simt, ca sa nu mai aruncam sacii de gunoi la voia intâmplarii si sa depozitam gunoiul acolo unde trebuie.

Sorin Albu