Exces matinal de harnicie

Am asteptat vacanta de Paste ca un copil! Am zis ca in vacanta scolara o sa ma odihnesc, o sa am vreme sa ma joc cu baietii mei si poate chiar sa citesc o carte. Si totul a inceput cum nu se poate mai prost!

Angajatii de la Spatii Verzi dau dovada de exces de harnicie, chiar si atunci când ploua afara. Mai mult, te trezesc cu noaptea-n cap cu zgomotul asurzitor al motocositoarelor, al tractoarelor si al urletelor.

Am asteptat vacanta de Paste ca un copil, dar am trait primele zile ca un om mare. Locuiesc in zona Narcisa si am deja doua dimineti de când ma trezesc dimineata in zgomotul motoarelor de tuns iarba. Si aici nu este vorba doar de mine, insa sunt atâtia copii si parinti care ar fi dorit sa profite de o ora de somn linistit dimineata. Oare se poate cosi iarba numai la ora 7.30?!?

De unde atâta exces de zel muncitoresc? Cât de destept poate fi acel sef de echipa de sa porneasca cositoarele la ora 7 si sa o tina tot asa pret de vreo ora. Dragii mei, e vacanta!!! Gânditi-va si la bietii copii!

Cum naiba sa te mai odihnesti daca de la 7 la 8 ti-au sunat continuu in cap motocositoarele? Poate regândesc programul de lucru cei de la Directia de Servicii Publice si nu mai dau trezirea prin cartiere cu metode specifice…

Florin Lungu