Haideti sa fim mai buni. Macar acum!

E mare vânzoleala prin oras. Aglomeratie specifica sfârsitului de saptamâna, când bacauanii alearga si dupa cumparaturile specifice Pastelui. E atmosfera de sarbatoare, care incânta. Parca mai traim si noi, ca prea am fost tristi in ultima perioada. Sau cel putin, asta am simtit eu. Ce m-a dezamagit pe mine: ce aveti, oameni buni, cu lalalele din oras? Nu sunt frumoase?

Nu ne incânta ochiul când trecem prin centru sau prin intersectii si le vedem frumos colorate? De ce atacati aranjamentele? De ce le stricati? De ce le rupeti? De ce le furati? Nu am inteles niciodata acest gest. Si in anii trecuti am observat aceeasi practica. Ce poti sa faci cu 5-7 fire de lalele rupte? Unde le duci?

Sau de ce nu mergi in piata si sa cumperi de acolo un buchet de flori, daca tot ai o ocazie speciala pe care vrei sa o marchezi in vreun fel? Haideti, oameni buni, sa fim mai buni. Macar acum, ca tot e Saptamâna Mare, nu? Haideti sa ne invatam sa fim civilizati si sa avem grija de ceea ce ni se ofera. Mai ales ca e pacat sa furi! Lasati-ne lalelele in pace! Sunt prea frumoase ca sa le aruncam, asa, la gunoi! Scuzati-mi observatia, dar am vrut sa fac aceasta atentionare, care cred ca este pentru binele tuturor. Va urez Sarbatori cu bine!

Octavian Stanculescu