Explozie de flori la Oituz

Cred ca multa lume nu stie, dar in Oituz se cultiva multe flori. Este acum, in plina primavara, o extraordinara explozie de frumusete, chiar daca suntem la munte. Patru frati cultiva de multi ani flori, sunt vestiti, cunoscuti in toata tara.

Au solarii, sere de mii de metri patrati, cultiva si in câmp. Sunt muscate curgatoare, muscate zonale, gerbera, lalele, frezii, primula, o bogatie de culori si parfum. Fratii Sandru si copii lor au aceasta pasiune, despre care cred ca ar trebui scris, sa-i stie lumea, in conditiile in care foarte multi tineri din Oituz au plecat la munca in alte tari, ei au ramas aici, muncesc si traiesc din munca lor.

Ce poate fi mai frumos pentru parinti, de la care ei au invatat, batrânii fiind cei care au adus florile in sat, le-au cultivat si au transmis pasiunea lor si copiilor lor. Eu vin rar in sat, deoarece locuiesc in Braila, insa de fiecare data ramân surprinsa de ceea ce pot face niste oameni, consatenii mei.

Foarte multi oituzeni cumpara flori de la ei, isi imbraca casele, pun ghivece la porti, in curti, este o splendoare de culori, rosul fiind dominanta. Vine lume din tot judetul si se minuneaza de ceea ce pot face niste oameni cu pasiune si dragoste pentru flori. Imi pare rau ca nu am ramas in sat, cred ca m-as fi molipsit si eu de aceasta minunata pasiune. Va trimit si o fotografie, pentru a argumenta ceea ce am spus.

Denisa Lungulet