Facturile E.ON nu au nicio logica

Am citit articolul despre E.ON – “Batrâni amenintati sa recunoasca fraude” si ma bucur ca ati atins acest subiect dureros pentru majoritatea dintre noi cred. Macar in presa sa se publice smecheriile pe care le fac, pentru ca eu una nu am sperante ca putem rezolva ceva.

Poate cu mici exceptii, când instanta nu este partinitoare si nu se lasa influentata de o companie monopol. Luna de luna, când vine factura la curent, ma intreb pe ce baza se calculeaza consumul. Pentru ca nu are nicio legatura suma cu ce se consuma in realitate.

Eu stau intr-o garsoniera si m-am convins de faptul ca cei de la E.ON nu citesc contoarele, ci baga din burta o estimare. Am testat de multe ori, in luni in care am fost plecata, deci trebuia sa vina consum zero, luni in care mi-a fost stricata masina de spalat (logic, factura trebuia sa fie mai mica) si luni de vara când consumul de energie este redus. La noi, totul e pe dos.

In vara mi-au venit facturi mai mari decât in iarna, iar domnitele de la ghiseu nu stiu decât sa ridice din umeri. Pe ei oare nu-i verifica nimeni? As vrea sa citesc in ziar si despre sanctiunile/avertismentele date de Protectia Consumatorilor, daca exista, si despre alte procese câstigate de consumatori. Poate se trezeste lumea si prinde curaj sa-i dea in judecata pe cei de la E.ON. Multumesc.

Anca Proca