Unde ne sunt politistii rutieri?

Sunt sofer, cu acte in regula. Sunt platitor de taxa de drum si de impozite locale. Sunt un cetatean european si am drepturi. Numai ca, desi obligatiile mele sunt multiple, vad ca la capitolul drepturi, ioc. Domnilor, nu mai bine ne puneti biruri si pe nervii nostri, ca poate asa reusim sa va mobilizam oleaca?

Dupa ce ca avem strazile pe care le avem, nu mai deschid subiectul, ca deja parca vorbim la pereti, de ce trebuie sa mai induram si calvarul din traficul zilnic prin Bacau? Unde ne sunt agentii de la Circulatie, unde sunt cei care ar trebui sa dirijeze masinile, mai ales la orele de vârf? E cosmar, nu se mai poate.

De ce nu sunt scosi in strada politistii? A plouat afara si e frig sau ce? Nu se mai poate sa tot fim tratati asa, cu cea mai mare indiferenta, pe sanatatea noastra. Domnilor care va ocupati de asa ceva, ati mai iesit prin cosmarul din oras, ca soferi? Va place când faceti drumul pâna acasa intr-o ora, in conditiile in care duminica, de exemplu, când se circula mai lejer, in 10 minute esti in fata blocului? Nu se mai poate asa, repet.

O sa iesim noi din masini sa ne dirijam singuri, daca voi, cei platiti din banii nostri, alegeti sa stati comozi in scaunele voastre mult prea mari din birouri caldute si cu salarii bine platite, in loc sa fiti in strada. Dar sa nu va prind atunci ca iesiti imediat sa ne amendati, ca va fi revolutie. Asa ca, nu mai bine va faceti treaba, domnilor?

Valentin Pomolea