Felicitari organizatorilor “Marsului pentru viata”!

De-a lungul vremii am observat aceste marsuri impotriva avorturilor, cum a fost si cel de la Bacau, din diferite orase ale tarii. E bine ca lumea se mobilizeaza sa traga astfel de semnale de alarma. Familia este prima alcatuire de viata obstească si sâmburele din care cresc toate celelalte forme de viata sociala. Ea este mediul cel mai prielnic pentru nasterea, dezvoltarea si desavârsirea fiintei umane. Copiii reprezinta „fondul de aur al neamului”, sunt stimulente care sporesc potentialul natural uman, contribuind la regenerarea fiintei noastre spirituale.

Practicarea avortului atât în cadrul casatoriei cât si în cazul relatiilor extraconjugale si întâmplatoare este o crima împotriva vietii umane în general si a copilului în special, în ciuda întâlnirii lui, pe tot parcursul istoriei omenirii, ca o realitate, din nefericire, constanta, apăruta si justificata de multi reprezentanti ai omenirii. Ierburi si practici care provocau avortul erau pretutindeni cunoscute si se foloseau.

În vechime însa, orice metoda folosita pentru întreruperea de sarcinii era considerata nepermisa. Insa trebuie mentionat ca in rândul populatiei de la noi ar trebui dusa si o campanie de educatie sexuala, pentru a mai imputina situatiile in care foarte multe cupluri lipsite de educatie si fara posibilitati materiale fac copii in nestire, pe care apoi nu au cu se sa ii creasca, ii abandoneaza sau ii exploateaza.

Ar trebui trase mai multe semnale de alarma in aceasta privinta (este strigator la cer ceea ce se intâmpla in lumea intreaga; oameni buni, treziti-va!). Felicitari tinerilor organizatori, maxim respect pentru voi!

Magda Sofronie