Nu ne-am pierdut speranta

S-a repetat cu insistenta ca rezultatele de la simularile care s-au facut pentru testarea nationala si pentru examenul de bacalaureat au fost extrem de slabe. Un dezastru, cum au prezentat lucrurile ziarele si televiziunile din tara.

Poate si din cauza ca stirile rele sunt mai senzationale decât cele bune. Eu nu cred asa ceva. Descopar acum, tot din presa, ca avem in municipiul Bacau foarte multi elevi olimpici. Incredibil de multi, nu doar la un liceu-doua, ci la mai multe.

M-am bucurat sa aflu ca nu suntem, totusi, o tara de semianalfabeti si ca tânara generatie nu e chiar asa de straina sau dezinteresata de scoala cum s-a spus mereu. Unii elevi sunt olimpici la câte doua – trei obiecte si asta e mai mult decât imbucurator.

Bravo lor! Nu stiu ce fel de studii sau de statistici se fac la minister sau ce fel de analize sunt cele de la televizor, care ne inspaimânta cu proasta calitate a copiilor nostri. Eu sunt sigura ca alaturi de sutele de olimpici care merg la faza nationala exista mii de elevi care au participat la olimpiadele judetene si care chiar daca nu s-au calificat mai departe sunt copii buni, studiosi, care invata mai mult decât au invatat cei care ii critica azi.

Ingrijorarea mea e alta: ca acesti copii nu vor ramâne in România, ca sa formeze alte generatii de olimpici.

Mihaela Anghel