Flori si in fata blocurilor

Am mai scris intr-o zi la aceasta rubrica, insa nu am vazut niciun rezultat. Comenteaza aici multi bacauani, aratând ca orasul are multe probleme, caci noi suntem un fel de “spioni” ai administratiei locale, ma gândesc ca macar atâta lucru ar putea face Primaria: sa dea un raspuns sau, mai bine, sa ia masuri.

Este buna initiativa ziarului, am mai vazut la un ziar din Suceava asa-ceva, ei aveau o pagina cu scrisori, reclamatii, opinii, nu stiu daca cineva raspundea la ele, insa este bine ca avem unde ne spune necazurile, opiniile, ca, astazi, in audiente nu mai ajungi. Am citit ca Primaria se pregateste intens pentru a intra in primavara cum se poate mai bine, planteaza garduri vii, pomi, mii de flori, ceea ce nu poate decât sa ne bucure.

Mobilizeaza multi salariati, detinuti etc. Eu ma gândesc ca n-ar fi rau ca si locuitorii sa fie angrenati in aceasta activitate, sa fie stimulati sa participe la infrumusetarea orasului lor. Sa fie ajutati prin asociatiile de proprietari sa-si puna garduri vii, flori in fata blocurilor, deoarece terenul este domeniu public.

Se pot face cereri pentru ca sefului de scara sa-i fie incredintata aceasta sarcina. Am avea un oras frumos, cum era odata, cu multe, multe flori, ar disparea gardurile de sârma si improvizatiile. Nu cred ca cetatenii nu ar fi de acord. Imi amintesc ca mai de mult locatarii erau premiati pentru cea mai frumoasa amenajare din fata blocului. Exista aceasta posibilitate?

Mariana Cocrea, str. Logofat Tautu